⏰Salget avsluttes 20 apr. ⏰ 20-50% rabatt + gratis frakt

Hvordan vaske en pute

Måten en pute rengjøres på avhenger av materialene i produktet. De fleste puter kan vaskes i vaskemaskinen i varmt vann på skånsom modus. Vær oppmerksom på instruksjonene for produktet ditt. Noen må renses.

Lateksputer og minneskumputer er hypoallergene, motstandsdyktige mot bakterier og støvmidd. Disse produktene bør kun rengjøres en eller to ganger i året.

Hvordan få øye på en pute

Hvis du vil fjerne en flekk fra en pute, trenger du ikke å vaske den helt. Spot clean den i stedet. Før du rengjør noen form for flekk, plasser puten på en flat overflate. Fjern støv fra gjenstanden med en støvsuger på forhånd. Fyll en beholder med knapt varmt vann og tilsett litt mildt vaskemiddel. For eksempel Good Housekeeping Seal Star Tide, The Laundress New York – Wool & Cashmere Shampoo, eller Delicate Wash Laundry LIFVEAN. Rengjør skitne områder med en svamp fuktet med en mild såpeløsning. Tørk deretter av det rengjorte området med en fuktig klut. Vær forsiktig med en våt skumpute: aggressiv handling kan skade produktet.

Hvis du nettopp har sølt væske på en pute, tørk den med en ren hvit klut for å absorbere så mye fuktighet som mulig. Rengjør deretter området fra kant til sentrum med et mildt rengjøringsmiddel. Det er bedre å fjerne ferske flekker enn bedervede.

For å bli kvitt en gjenstridig flekk på en pute, fortynn en såpeløsning og påfør skummet på det skitne området. Etter ti minutter fjerner du såperester med en fuktig, ren klut.

For å fjerne svetteflekker, påfør en løsning av peroksid og vann på ønsket område og la det stå i en halv time. Hvis mulig, vask puten i vaskemaskinen eller tørk den flere ganger med en fuktig klut. I stedet for peroksid kan du også bruke aspirin, bakesalt eller natron. Alle de ovennevnte komponentene skal blandes med vann i like proporsjoner. En løsning av vann og eddik med en konsentrasjon på 3% vil bidra til å eliminere den ubehagelige lukten av svette.

Hvordan få blod ut av en pute

For enkel fjerning av blodflekker, takle flekken raskt. Hydrogenperoksid er effektivt for å fjerne dem. Legg puten på en flat overflate. Hell løsningen direkte på flekken. Væsken vil suse og boble i flere minutter. Tørk av det behandlede området med en fuktig klut. Gjenta prosedyren til flekken er helt borte. Hvis mulig, vask varen i kaldt vann. Tørk av skum og lateksputer med en svamp gjennomsyret av kaldt vann.

Hvis du ikke klarte å rense flekkene fra puten med spesielle milde rengjøringsmidler, kontakt et renseri.

Fra venstre til høyre: Ortorex konturert ortopedisk minneskumpute for nakkesmerter, Ortorex 100 % naturlig lateks ortopedisk pute for nakkesmerter

Hvordan vaske en memory foam pute

Memory foam-puter bør ikke vaskes i vaskemaskin. Kraftige omsetninger kan ødelegge fyllet. Les instruksjonene for produktet ditt. Det avtakbare trekket og putetrekket kan vanligvis vaskes i varmt vann med et mildt vaskemiddel i vaskemaskinen. Støvsug puten på begge sider med møbelmunnstykket, tørk av de skitne områdene med en svamp og en mild såpeløsning. Tørk forsiktig bort eventuelle rester av vaskemiddel med en fuktig klut. Vær forsiktig: det våte skummet rives lett.

Hvordan rengjøre en strimlet minneskumpute

Strimlede skumputer kan vanligvis vaskes i vaskemaskin (sjekk bruksanvisningen). Klem den ut før du legger den i tørketrommelen. Dette vil forkorte tørketiden. Puten kan forbli fuktig etter den første syklusen. Du må kanskje gjenta prosessen for å tørke den helt. Hvis instruksjonene sier at kun håndvask er tillatt, bruk metoden for rengjøring av minneskumputer.

Hvordan vaske en lateksskumpute

Lateksputen skal kun vaskes for hånd. Fyll et badekar med varmt vann, tilsett litt mildt vaskemiddel for delikate plagg. Du trenger en teskje vaskemiddel per fem liter vann.

Hvordan vaske en dunpute

Dun- og fjærputer kan vaskes i vaskemaskin. De fleste er av standardstørrelse og passer lett i trommelen. Fjern trekk og putevar. Inspiser varene for rifter og reparer dem. Fest dem med en nål før vask for å holde fyllstoffet ute av vaskemaskintrommelen. Det er best å vaske dun- og fjærputer i par. Dette vil bidra til å balansere vaskemaskinen. Plasser dem vertikalt i vaskemaskinen og sett den på en delikat modus ved lav temperatur. Det beste alternativet ville være en frontlast. Bruk en liten mengde lavtskummende pulver. På den måten vil ikke fyllstoffet feste seg til maskinen. Bruk en ekstra skylling og sentrifugering for å bli kvitt såperester og overflødig fuktighet.

Hvordan vaske en pute med mikroperler

Som regel kan puter med mikroperler vaskes i vaskemaskinen. Før rengjøring legger du puten i et stort putevar og binder den sammen. Ellers kan mikroperlene spre seg over hele vaskemaskinen.

Slik rengjør du en Tempur-Pedic-pute

Les instruksjonene for produktet. De fleste Tempur-Pedic-puter har trekk som kan vaskes i vaskemaskin. Velg en skånsom modus og en lav temperatur, og tilsett et mildt vaskemiddel. Selve puten kan ikke vaskes i vaskemaskinen fordi den er laget av skum. Ved våtrengjøring, bruk en liten mengde kaldt vann for å unngå å skade produktet. Du kan også tilsette litt mildt vaskemiddel. Ikke gni puten for å unngå deformasjon.

Hvordan vaske en bambuspute

Bambusputen kan ha en spesifikk lukt etter kjøp. Ikke vask den første dagen. I løpet av noen timer vil lukten av bambus avta. Selv en delikat vaskemodus i vaskemaskinen kan deformere den, så rengjør den for hånd. Fyll en vask eller badekar med litt varmt vann, legg gjenstanden i den og vent til den blir helt gjennomvåt. Klem ut puten, gni inn litt vaskemiddel, skyll og klem.

Hvordan vaske en kroppspute

De fleste kroppsputer kan vaskes i maskin. Les bruksanvisningen før vask. Noen ting av denne typen bør kun vaskes i kaldt vann. Du kan bruke tørketrommelens skånsomme modus for rask tørking. Hvis ditt husholdningsapparat er lite, kan du bruke en vaskemaskin i industriell størrelse fra et vaskeri.

Hvordan vaske en polyesterpute

Polyesterputer kan vaskes i vaskemaskinen i varmt vann med en liten mengde mildt vaskemiddel. Velg en skånsom vaskemodus. For en balansert teknikk, last inn varene i par.

Hvordan vaske en pute i vaskemaskinen

Som vi allerede har nevnt, kan lateks, memory foam og Tempur-Pedic-puter ikke vaskes i vaskemaskinen. Den aggressive handlingen av rotasjonen vil ødelegge materialet til produktet.

Vasking i vaskemaskin egner seg for dun- og fiberfylte puter. Legg dem i trommelen i par for balanse. Front- eller topplastende maskiner uten røreverk er best. Hvis det eneste alternativet ditt er en topplastende røremaskin, plasser putene vertikalt i tanken for å redusere sjansen for skade på røreverket.

Hvordan tørke puter

Den beste måten å tørke puten på er naturlig: utendørs eller i et godt ventilert rom. Du kan fremskynde denne prosessen ved å bruke en kjøleluftvifte. Legg et rent hvitt håndkle og legg puten på det. Snu produktet fra tid til annen for å la det tørke. Du kan også bruke spesielle kleshengere til det. Sørg for at puten er helt tørr før du bruker den. Litt fuktighet kan føre til mugg. Ved naturlig tørking tar det minst 24 timer å tørke helt.

Hvordan tørke en pute med memory foam

Tørk puten naturlig. Ikke vri ut fyllstoffet. La vannet renne av. Du kan bruke den kjølige luften fra en hårføner eller vifte til å tørke visse områder. Ikke tørk produktet på varmeovner eller i nærheten av åpen ild. Høye temperaturer kan deformere produktet.

Hvordan tørke en latekspute

Etter vask, skyll puten i rent vann for å fjerne vaskemiddelrester. Ikke vri på fyllstoffet. La vannet renne av naturlig. Umiddelbart etter vask kan produktet tørkes forsiktig med håndklær og settes oppreist i et skyggefullt område. Ikke tørk puten på en radiator eller i nærheten av åpen ild. Høye temperaturer kan deformere produktet.

Hvordan tørke en polyesterpute

Polyesterputen kan tørkes på en klessnor eller en spesiell kleshenger. Hvis du har en tørketrommel, velg en skånsom modus for dette produktet. Denne typen puter tørker raskere enn alle andre typer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Jessica
Jessica B.
Kundelykkehelt
Har du spørsmål?
Vår prisvinnende kundestøtte er her for deg
Send oss en e-post: [email protected]

Medisinsk ansvarsfraskrivelse


Individers medisinske tilstander varierer, og bruken av produktene våre er ikke garantert 100 % effektiv for alle.

Hvis du har å gjøre med klinisk sykdom eller kronisk smerte, vennligst kontakt legen din for medisinsk råd angående din medisinske tilstand.

Alle produkter med 20 % rabatt
Rabatten din utløper i:
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0